DSC07836_pp

Anca Amariei

Eu sunt Anca Amariei, fondator al Centrului Eka, primul hub de wellbeing, psiho-educație și dezvoltare personală din România

Sunt primul terapeut prin yoga din România, acreditat de către IAYT (Asociația Internaționala a Terapeuților prin Yoga), după o formare de peste 800 de ore la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam. De asemenea, sunt specializată în neuromindfulness (Neuromindfulness Institute), acordarea primului ajutor în sănătatea mentală (MHFA UK), trauma-informed yoga (TCTSY Amsterdam) și antrenamente de respirație (Yogabody Barcelona). Practic yoga din 2013 și facilitez online / offline clase de grup și private în București, ateliere pentru dezvoltare personală, retreat-uri de wellbeing. În mediul corporate, am dezvoltat activități de wellbeing în industrii precum farma, automotive, retail, FMCG, telecom, fashion, asigurări etc. Am inițiat proiecte și pentru sectorul non-profit, prin parteneriate cu Fundația Renașterea și Asociația pentru Sprijinul Pacienților Oncologici, Special Olympics România & Internațional, Asociația Zi de Bine. Sunt mentor în comunitatea She is Mom. Am și peste 13 ani de experiența în comunicarea de brand și corporativă. În 2022, am fondat Eka – Centrul Stării de Bine, primul hub de wellbeing, psiho-educație și dezvoltare personală din România. 

Cum a început totul

Pasiunea pentru yoga s-a născut inițial din nevoia de a face ceva pentru corpul meu. Problemele pe care le aveam cu zona cervicală, durerile de cap pe fondul tensiunii musculare, toate îmi indicau că era momentul să ascult ceea ce organismul meu încerca să îmi transmită: “ocupă-te și de mine!”. Aveam doar 24 de ani pe vremea aceea și eram foarte competitivă, dornică să demonstrez, foarte orientată spre valorile exterioare mie. La început, practica mea era destul de mult axată pe exercițiul fizic, poate și pentru că obiectivul meu a fost să îmi recapăt în primul rând postura corectă. Mai departe, am dezvoltat două capacități esențiale, introspecția – bucuria de a privi în interior – și propriocepția – percepția propriului corp. Acum, mă bucur să mă uit în urma și să spun că acele dureri musculare au fost cel mai bun semnal de alarmă, un profesor care m-a învățat să reprioritizez ce e important cu adevărat în viață.

În prezent

Mi-am dorit foarte mult, ca si terapeut prin yoga, să predau, să împărtășesc și să îi inspir pe oameni. De-a lungul anilor, am fost profesor în câteva studiouri din București, însă am simțit că diferența reală o pot face în grupuri semi-private sau în sesiuni 1:1. Acolo unde știu totul despre participanții la sesiunile mele și unde îi pot aborda într-o manieră integrată: pornind de la corp, dar mergând mai departe către emoțiile lor, nivelul de energie, convingerile lor și relația pe care o au cu ei înșiși. Lucrez cu adolescenți, adulți, seniori, indiferent de nivelul lor de experiență. Pentru că în terapia prin yoga, pe care am aprofundat-o în formarea mea de 800 de ore, parteneriatul dintre mine și beneficiar se construiește treptat și presupune multe instrumente: exerciții de respirație și posturale adaptate, relaxare ghidată, vizualizări, dar și așa-numitele wisdom talks, conversații în care activăm latura noastră înțeleaptă și înțelegem mai bine ce sabotori ne blochează sau frânează starea de bine.

Motivația mea

Respirația, mișcarea conștientă și practicile de mindfulness ar trebui să fie cu-adevărat pentru oricine, indiferent de vârstă, gen, condiție fizică. Cred într-o practică accesibilă, incluzivă, personalizată pentru orice nevoie de echilibrare a ansamblului minte-corp.

Ca terapeut certificat de Asociația Internațională a Terapeuților prin Yoga, am înțeles mult mai bine frumusețea exercițiilor de respirație, blândețea posturilor regenerative, puterea meditației ghidate, respectiv de ce trebuie să lucrez cu persoana din fața mea în tot ansamblul său minte-corp. Toate acestea mi-au schimbat radical abordarea asupra practicii personale și a celei de grup.  

Instrumentele din yoga și mindfulness merită un loc de cinste în studiouri, școli, corporații, spații de co-working și centre de îngrijire – pentru că în cercetările recente și-au dovedit eficiența în îmbunătățirea stării de bine și a sănătății în general. Iar eu voi fi acolo, alături de întreaga comunitate, să câștigăm împreuna acest loc.

Experiența mea

Yoga pentru Adulți și copii

Clase de grup în studiouri precum Ahimsa Yoga, Good Mood Dance Studio, Studioul Universul, Con Sabor, Centrul Shakti;

Profesor yoga la festivaluri locale, precum Spring Yoga Festival sau Agenda Bio;

Yoga pentru copii în cadrul Little London Academy și în tabăra de surf din Tenerife;

Wellness coach pentru clienții Fitpass;

Sesiuni private de terapie prin yoga.

Clase de yoga pentru angajați

Clase de yoga și ateliere personalizate pentru angajații din companii precum Mega Image, Cetelem, Deutsche Bank, H&M, Renault, Novartis, Emag sau din spații de co-working (Mindspace, Cartier Hub, Spaces);

Ghid pentru momente de mindfulness în cadrul unor evenimente ample, precum conferința medicală Stresul, Anxietatea și Depresia;

Tematică:  Gestionarea stresului, Tehnici de relaxare rapidă, Yoga pentru dureri de spate, Meditație Mindfulness, Respirație conștientă.

Terapia prin yoga

Cred într-o practică accesibilă, incluzivă, personalizată pentru orice nevoie de echilibrare a ansamblului minte-corp.

În cifre

8+
Ani de practică personală: hatha yoga, vinyasa, yin yoga, restorative, yoga nidra
4+
Ani ca facilitator pentru ceilalți: clase de grup sau private, offline și online
500+
Participanți unici la sesiuni de grup sau private: copii și adolescenți, adulți, seniori
20+
Parteneriate cu branduri pentru servicii de wellbeing

Certificări

Referințe

Hai să ne cunoastem!

În terapia prin yoga, nu există limitări, de tipul « nu sunt flexibil » sau « nu am experiență ». Dacă poți să respiri, știi să faci yoga! Lasă-mi un mesaj și hai să pornim împreună pe acest drum!