Portia de calorii psihologice

Invatam nu demult in facultate ca noi, oamenii, avem nevoie, dincolo de caloriile din alimente, de asa-zisele stroke-uri, adica de caloriile psihologice. Teoria nu este a mea, ci al lui Eric Berne. Pe scurt, ea spune ca la fel cum exista nevoia de hrana, la fel exista si cea de a avea parte de recunoastere si interactiune sociala, indiferent de natura lor. Ca sa avem un reper, dau doar doua exemple,  un suras pe care il primim din partea unui interlocutor „valoreaza” 17 stroke-uri, in timp ce o disputa importanta ne „energizeaza” cu 40 de stroke-uri.

Cate stroke-uri sa fi fost in aproape 2 ore de ras fara oprire? Caci de asta am avut parte in seara asta la spectacolul de improvizatie sustinut in True Club de Improvisneyland, o trupa de actori profesionisti pe care ii invidiez constructiv :), pentru creativitatea si spontaneitatea lor. Au fost „proaspeti” si au avut prezenta de spirit, ca doar nu degeaba au fost ambasadorii Fresh Comedy, adica Tic-Tac. Si unde mai pui si ca m-au determinat sa ma ofer de bunavoie pe post de „decor viu” intr-una din scenele lor, trecand in felul asta peste temerile si tracul firesti atunci cand te afli in fata unui public numeros. Sper sa pot intra in curand in posesia filmuletului ca sa se inteleaga la ce ma refer 🙂 Pana atunci, las cateva poze de atmosfera mai jos, iar albumul intreg al serii il gasiti aici.

 

Am plecat acasa cu euforia pe care ti-o da rasul cu pofta, dar  si cu dorinta sa indraznesc mai mult si mai des sa ies din zona aia „calduta”, de confort. Mi-a incoltit chiar gandul sa iau niste cursuri de improvizatie, ca tare mi-ar folosi, la fel cum au facut-o si cele de actorie (de incepatori, ce-i drept, dar se pun in palmares :)) de la Fundatia Calea Victoriei. Pentru a nu stiu cata oara, mi-am amintit de cat de important este sa ne tinem mintea in priza, dar nu doar prin griji si preocupari marunte, ci mai ales cu activitati care sa ne incarce pozitiv, care sa ne dea prospetimea si stroke-urile de care avem nevoie ca sa ne armonizam existenta! Concluzia: mai improvizam si noi? Hai sa inmultuim sursele de calorii psihologice :)!

Write a comment