yoga cu alpacale

Premieră: cum a fost la yoga cu alpacale

În primul rând, foarte cald. La practica asta de yoga cu alpacale, am prins probabil, cea mai călduroasă zi din 2022, până la data evenimentului. Ținând cont de faptul că am ales împreună cu Georgiana data cam pe la începutul anului, nu pot decât să laud termometrul nostru intern, care nu și-a pus vreo secundă problema că ar putea să plouă.

Apoi, a fost fun. A fost ca un date cu Pleco și Henning, care au avut prima lor experiență cu un grup atât de mare (am fost vreo 20 de persoane). Deși Henning e un pic mai monden, având în vedere că a apărut în Copacul Dorințelor. Am trecut prin toate fazele unei “relații”: curtarea, acomodarea, acceptarea, împrieteneala, retragerea. Cel mai spectaculos a fost când, în timpul practicii noastre, imediat ce am trecut de la posturile în picioare la cele la sol, au prins și ei curaj și s-au aventurat printre noi. Asta în condițiile în care până la acel moment au preferat să stea mai retrași într-un colț al curții. Dovadă acest video.

Despre mirroring neuronal, cu alpacale

Se spune despre alpacale că sunt ca niște oglinzi – simt frică, manifestă frică. Simt blândețe, manifestă blândețe. Când le vezi, tendința este să le copleșești, să le ceri toată atenția, să îți dorești să fii totul pentru ele. Dar ele au nevoie de timp și de spațiu să simtă energia oamenilor și de-aici începe negocierea, dansul, dialogul.

Câteva facts despre alpacale
  1. Există două rase – Huacaya și Suri, iar diferența între ele este dată de tipul blăniței.
  2. Sunt descendenții de talie mică ai cămilelor.
  3. Iubesc să trăiască în pereche, sunt foarte sociabile. De aceea, pot muri de singurătate…
  4. Scuipă atunci când se simt stresate sau amenințate. Se scuipă între ele când concurează pentru mâncare sau pentru a domina.
  5. Scot sunetul “mmmm” atunci când sunt fericite.
De ce am venit aici?

Pentru că Urban Alpaka este, dincolo de fun, un loc terapeutic. Un loc în care nici nu simți că ești atât de aproape de București, pentru că e plin de verdeață. Și, mai ales, are niște gazde primitoare, puse pe fapte mari. Cum ar fi, să aducă în București terapia cu alpacale pentru copii cu autism. Pentru că o serie de studii internaționale au arătat efectele benefice rezultate în urma interacțiunii cu alpacale, printre care se numără scăderea tensiunii arteriale, reducerea stresului, crearea unei conexiuni care, în cazul unor afecțiuni precum demența sau autismul, sunt absolut necesare.

Sfatul meu? Mergeți să simțiți pe pielea voastră efectele prezenței lui Pleco și Henning. Iar dacă vreți să experimentați bucuria în grup, să o combinați cu un pic de teambuilding și mindfulness, eu abia aștept să facilitez o nouă experiență la Urban Alpaca. A fost prima de acest gen în România și știu sigur că nu ne oprim aici!

Write a comment