beneficiile yoga

Sustenabil: de la abstract, la concret, cu sens

Termenul de “sustenabilitate” sună cumva cam abstract. Deci cum aducem conceptul ăsta cu picioarele pe pământ? Am stat mult să mă gândesc la asta în ultima vreme, la lucruri mărunte pe care aș putea să le schimb “for the greater good”. Și pe care le-am tot amânat, recunosc, din comoditate. Mi-am dat seama că alegerile sustenabile devin o realitate atunci când au o semnificație reală pentru mine. Și atunci pot să mă mobilizez.  

De exemplu: până nu demult, nu sortam gunoiul, pentru că am în casă portiță direct către ghenă, deși am înțeles din prima importanța colectării selective. Povestea despre salvarea planetei trebuia să fie un pic mai aproape de lumea mea de aici și acum, ca să mă determine să acționez. Asta până când drumul până la tomberoanele de colectare selectivă din cartier a căpătat un sens personal, respectiv a devenit plimbarea mea de zi cu zi, momentul meu cu mine, sportul meu, escapada mea, fie soare, ploaie sau vânt. Cu atât mai mult cu cât de când am abonament la servicii de catering zilnice, strâng destul de multe ambalaje de plastic și de hârtie. Am atașat acestui efort o semnificație și imediat am avut revelația aceea mult așteptată: a-haaa, deci dacă mă bucur de drumul ăsta, el nu mai reprezintă o corvoadă, deci fac o treabă bună, deci salvez planeta cu bucuria mea?! Ei bine, da…Și uite cum cu mindset-ul ăsta au mai venit și alte alegeri sustenabile.

Recent mi-am dat seama că salteaua mea de yoga are o vârstă onorabilă, de peste 7 ani. A fost alături de mine la începuturile mele de student, de profesor, de terapeut, acasă, la studio, în retreat-uri, online, offline. Cu toată valoarea ei sentimentală, am decis că e timpul să o așez la loc de cinste și îi iau o „surioară”. Ce să fie, ce să fie? Sunt zeci de modele pe net, dar fiind un obiect de suflet pentru mine, am zis să fie special. Să marcheze ceva. Poate un nou început în practica mea personală. Poate o nouă abordare în ceea ce le ofer celor cu care lucrez. Și-așa am ajuns la saltelele Loop Yoga, care sunt efectiv niște bijuterii. Am știut din start cum vreau să fie a mea: potrivită pentru călătorii, pentru că eu sunt genul “cu casa în spinare”; colorată, pentru că mie culorile îmi inspiră poftă de viață; cu ceva simboluri și filosofie în spate, ca să îmi spună o poveste. Așa am ajuns la Infinite Travel Mat, care e din 100% cauciuc natural și microfibră premium reciclabilă. E pliabilă, compactă și ușoară, nu are PVC, silicon sau alte substanțe toxice. Și, poate cel mai important, îmi spune o poveste despre ne-limitare, inspirată parcă de Coloana Infinitului. Toate produsele Loop Yoga vin de la Sibiu și parcă au și vibe-ul orașului în ele 😊

Pentru că am intrat în fan club-ul Loop, vreau să dau mai departe bucuria acestor produse prietenoase cu utilizatorii și cu mediul. Așadar, pentru comunitatea mea, pun la bătaie codul “ANCAELA10”, care aduce o reducere de 10% pentru orice produs (cu excepția celor care au deja reducere). Codul se introduce pe site înainte de finalizarea comenzii. Vă invit să explorați site-ul lor și, dacă în călătoria voastră în lumea practicii yoga vreți să adăugați și mai mult sens, consumați responsabil produsele Loop. Spor la mișcare și respirație conștientă!

Și, țineți minte, atunci când există și un sens personal, cresc șansele să facem alegeri mai sustenabile și obiceiurile noastre pot deveni mai sănătoase.

Write a comment