Primul ajutor în sănătatea mintală

De ce primul ajutor in sănătatea mintală?

La fel cum e nevoie de ajutor fizic în situațiile de urgență, cred că să știm cum putem acorda primul ajutor în sănătatea mintală este de asemenea crucial! Îmi doresc să popularizez subiectul sănătății mintale pentru colegii mei, familie, prieteni și oricine are nevoie. Mai ales în contextul actul, este extrem de important să știm cum să purtăm conversații dificile și cum să ghidăm oamenii către resursele și profesioniștii potriviți.

Ce abilități mă recomandă pentru a oferi primul ajutor în sănătatea mintală?

Sunt profesor acreditat de Yoga Alliance, am urmat 800 de ore de studiu la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam și am absolvit cursurile de la Trauma Center Trauma Sentitive Yoga, un program al Center for Trauma and Embodiment din cadrul JRI (Institutul pentru Resurse Juridice din US). Plus, recent am devenit si Breath Coach, printr-un program recunoscut și de către Federația Internațională de Coaching. Adaug la toate acestea experiența de peste 13 ani în lumea corporate pe zona de comunicare internă și interesul meu nativ pentru sănătatea minte-corp.

De ce contează pentru mine să popularizăm subiectul sănătății mintale și să ofer sprijin?

Locuiesc într-o țară în care subiectul sănătății mintale este tabu și are foarte multe etichete negative în jurul lui. Foarte mulți oameni au nevoie de ajutor, dar puțini îndrăznesc să îl ceară. Vreau să schimb perspectiva asta. În plus, lucrez într-un mediu multi-cultural, cu peste 100 de țări, și cred cu tărie că popularizarea acestui subiect merge mână-n mână cu eforturile din zone de diversitate & incluziune. Cu această nouă pălărie și folosind tot ce am învățat în trainingul de Mental Health First Aid de la Simpila, pot să facilitez conversații într-un cadru sigur, să îi îndrum pe oameni către instrumente de îngrijire personală adecvate și să creez o comunitate de sprijin.

Deci, contați pe mine să împărtășesc tot ce știu. Iar acolo unde nu știu, să vă trimit către resursele potrivite!

Write a comment