retreat yoga corporate

Parent-treat și #UnMOONtedeZEN

O vorbă înțeleaptă zice “You can’t pour from an empty cup” și fix așa este, dintr-un pahar gol nu va curge niciodată nimic, la fel cum un pahar prea plin o să dea pe-afară mai devreme sau mai târziu și se va numi burnout.

De curând am ieșit oficial din lăuzie. Și dacă ar fi să trag o linie după aceste șase săptămâni cu bebelușul, aș zice că lecția cea mai importantă legată de îngrijirea și fericirea personală este să îmi setez așteptările corect. Sau mai bine zis, să le calibrez pe disponibilitatea de timp & energie. În niciun caz să mă las pradă disperării. Mindset-ul meu este “da, pot să am grijă în continuare de fericirea personală, chiar și în condiții extreme”. Și cu aceste condiții trebuie să jonglez cât mai creativ, atât pe cont propriu, cât și cu ajutorul celor din jurul meu.

Pentru că de când am devenit părinte, mi-am dat seama că liniștea mea interioară e poate cea mai valoroasă rezervă la care am de lucrat constant. Bine, asta e valabil pentru oricine, nu doar pentru cei care au copii. Dar pentru mine personal, parentajul a venit cu un nivel suplimentar de conștientizare a acestei nevoi.

Dacă ar fi să dau un sfat celor care se pregătesc de călătoria asta, fix ăsta ar fi: lucrați cu voi, construiți-vă #UnMOONtedeZEN, dar zen din ăsta contemporan, care să poată fi aplicat în condițiile noastre de viață. Adică alegeți să faceți lucruri mărunte pentru voi și sufletul vostru, poate mai scurte, dar dese, de calitate. Poate Everestul vostru o să fie mai falnic înainte de a deveni părinți și un pic mai modest după ce s-a întâmplat deja schimbarea, când prioritățile se modifică. Ei bine, aveți acolo un beculeț în fundal, pe care puteți să îl verificați cu blândețe și curiozitate, prin întrebări precum: cum se simte corpul meu? ce gânduri îmi dau târcoale? care e nivelul meu de energie? ce convingeri mă țin pe loc? când pot să am o întâlnire cu sufletul meu? Iar dacă beculețul ăsta e pe avarie, înseamnă că trebuie să luați măsuri!

A propos de măsuri și de exemple personale concrete: săptămâna care vine îl provoc pe Matei să ne alimentăm acest #MOONtedeZEN într-un “parent-treat” la Moon Resort din Bușteni. O să avem aici la dispoziție o căsuță mobilă complet utilată, o priveliște de vis a Bucegilor și un aer numai bun de inspirat. Mergem în 3, desigur, pentru că vrem să-l facem pe Micul Om un om al acestei lumi, obișnuit cu de toate, dar mai ales cu călătoriile, care mie îmi hrănesc sufletul 😊

Cred că orice vârf e accesibil, câtă vreme nu ne oprim din urcat! Inspirați de atmosfera de la Moon, noi ne dorim să coborâm mai mult în interior, ca să urcăm apoi mai lin la exterior 😊 Așa că vă invit să ne urmăriți în această deplasare, care o să se lase cu practici scurte de mișcare și respirație conștientă live sau înregistrate, exerciții de mental fitness și povești (de) la înălțime! Practicile vor fi pe profilele noastre de Facebook și Instagram, dar și pagina & pe canalul de Youtube Yoga for Bodymind with Anca, respectiv pe Mental Fitness România. Hai sa vedem dacă ne iese!

Write a comment