terapia prin yoga

În premieră în România: aduc terapia prin yoga aplicată după principiile Asociației Internaționale a Terapeuților prin Yoga

E o perioadă în care sănătatea minte-corp este un subiect care ne preocupă tot mai tare. Trebuie să găsim soluții creative, în linie cu măsurile de siguranță în vigoare. În ciuda obstacolelor, avem în continuare nevoie să ne eliberăm de tensiunile fizice și să gestionăm tumultul interior într-un mod constructiv.

Cei care mă cunosc sau cu care am lucrat până acum știu că îmi doresc să aduc o perspectivă nouă asupra felului în care putem să adresăm ansamblul minte-corp: prin practici blânde, adaptate la individ sau la nevoile comunităților, prin tehnici de îngrijire personală accesibile și complementare, în spații sigure unde mintea și corpul se pot exprima liber. Toată această abordare s-a născut după cele peste 800 de ore de studiu la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam, singura școală din Europa acreditată de Asociația Internațională a Terapeuților prin Yoga (IAYT). Sunt prima studentă româncă a școlii, ceea ce îmi aduce o mare onoare și responsabilitate în același timp: abia aștept să fac cunoscută și în România terapia prin yoga practicată după protocolul IAYT și să ajut astfel cât mai multe comunități vulnerabile.

Demersul meu începe chiar din această lună, când aduc în premieră în România sesiuni private de terapie prin yoga, în studioul de wellness Activero din București. Sesiunile se țin în regim individual și fac parte dintr-o mișcare mai amplă de popularizare a instrumentelor de self-care pe care consider că ar trebui să le regăsim în studiouri, școli, corporații, spații de coworking și centre de îngrijire – exact așa cum se întâmplă în multe țări occidentale!

La ce să te aștepți dacă vom lucra împreună?

  • Prima întâlnire este o discuție detaliată, în care trecem împreună prin istoricul medical și situația sănătății actuale, precum și prin toate aspectele emoționale și/sau psihologice implicate.
  • Cea de-a doua întâlnire este o constatare a condiției fizice și respiratorii, în care evaluăm mobilitatea, aspectele funcționale & structurale și eventuale tipare disfuncționale ale respirației.
  • Pornind de la concluziile primelor două întâlniri, determinăm setul de practici care vor veni în sprijinul beneficiarului.

În cadrul sesiunilor propriu-zise, creăm stabilitate și lucrăm pentru a genera beneficii pe termen lung; avem în vedere ajustări și lucrul cu accesorii (perne, pături etc.), pentru a răspunde nevoilor tale fizice și emoționale din ziua întâlnirii noastre.

Cum se desfășoară o sesiune?

  • Sesiunea durează 90 de minute și începe întotdeauna cu o discuție despre starea ta din ziua respectivă, astfel încât practica să poată fi adaptată. Vom practica în mare parte posturi (asane), alături de exerciții de respirație și tehnici de relaxare.
  • Avem întodeauna în vedere felul în care te simți pe durata practicii și cum integrezi efectele sale. Este posibil să primești și un set de practici accesibile pe care să le introduci în rutina ta zilnică, înregistrări video și audio etc.
  • Relația cu mine ca facilitator în context terapeutic are ca scop crearea unui spațiu sigur, în care îți dai voie să îți restabilești echilibrul, să te miști, să ai momente de introspecție, dar să ne și conectăm.
  • Toate practicile respectă principiile gestionării traumei și au scopul să te sprijine în procesul de redobândire a încrederii în corpul tău.

Prima noastră întâlnire este întotdeauna un Tea Talk, nu implică niciun cost, așa că te aștept cu un ceai cald, într-un spațiu primitor, unde corpul și mintea ta se pot exprima liber!

Write a comment