Am studiat în ultimii ani foarte multe tehnici de mindfulness, însă rămân la concluzia că RESPIRAȚIA rămâne cel mai accesibil instrument. Este singura care nu poate trăi nici în trecut, nici în viitor, pentru că avem nevoie de ea « aici și acum », ca să ne țină vii.
Mai că aș preda respirația ca pe o materie de sine stătătoare în Școala Vieții. Tocmai de-asta în ultima vreme am ales să vorbesc tot mai mult despre ea la clasele pe care le predau sau în cadrul unor ateliere dedicate. Scopul meu este să le fac cât mai interactive și experiențiale, să le explic oamenilor ce înseamnă o respirație corectă și completă, care sunt beneficiile ei pentru minte și corp, respectiv să ghidez câteva exerciții practice, adaptate pentru obiective diverse: energizare, calmare, echilibrare. Vorbesc, de asemenea, despre mușchii respirației, relația dintre respirație și sistemul nervos și ce schimbări subtile putem face pentru a o îmbunătăți și, nu în ultimul rând, ce tipare disfuncționale putem identifica în respirația noastră.
Respirația poate fi principalul nostru aliat în lupta împotriva stărilor de neliniște, anxietate, atacuri de panica, episoade de depresie, burnout. Arată-mi pe cineva care nu a experimentat măcar una din stările acestea de-a lungul vieții.
Respirația poate să ne facă mult bine și să ne ajute să facem bine pentru ceilalți, dacă alegeți să spuneți “prezent” la atelierul caritabil ABC-ul Respirației, organizat în parteneriat cu Asociația Zi de Bine, pentru proiectul Clasa din Curtea Școlii. Cu ajutorul nostru, începerea școlii poate să fie un motiv de bucurie și pentru cei 800 de copii de la sate, care vor avea bănci, tabla de scris, catedră și băncuțe. Atelierul va fi live pe Zoom, iar toți cei care participă și donează vor primi și varianta înregistrată. Donațiile se fac aici și înscrierile la mine, prin email (ancaelena.amariei@gmail.com) sau SMS la 0745 754 061.