Saptamana Portilor Deschise la Litere

Am terminat Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti acum 2 ani si, cu toate astea, nu pot sa spun ca am ajuns la sfarsitul alfabetului vreodata, pentru ca am gasit in permanenta cate ceva de reinventat.

Mereu m-am uitat in urma la ce am invatat si, recapituland, am inceput sa formez cuvinte din terminologia PR-ului. Am formulat, am reformulat, am scurtat, am cercetat. Apoi am privit curioasa spre ceea ce se inalta falnic (si aparent inaccesibil) la orizont: experiente ale studentilor mai mari sau ale alumnilor, activitati inedite, oportunitati de implicare. Incet-incet, am avansat in labirintul Literelor intortocheate, am inceput sa deprind abilitatea de a crea propozitii, apoi fraze, apoi texte intregi care sa imi contureze profesia. Am mers de-a busilea pana am ajuns la a ma deplasa in echilibru.

Am avut parte de repere, obstacole, lumini, carari batatorite sau umbrite. Nu a fost usor, dar a fost al naibii de frumos. Pentru ca profesori si prieteni-felinare mi-au ghidat pasii. Pentru ca au avut rabdare, au deschis porti, au creat oportunitati.

Revin cu drag la Litere si sunt gata oricand sa povestesc franturi mai mici sau mai mari din viata mea de student aici. Abia astept sa cunosc nedumeririle, entuziasmul si nelinistile celor care vor veni la Zilele Portilor Deschise de anul acesta, in perioada 23-27 aprilie. Pentru ca o bucata din mine si din energia mea vor ramane intotdeauna in aceasta Facultate, ma voi afla acolo personal alaturi de Roxana, joi, 26 aprilie, de la ora 14:00, pentru a intalni liceeni, viitori sau actuali studenti, orice curiosi dornici sa se informeze si sa culeaga experiente “la cald”. Ne vedem la ZPD!

Write a comment