Jurnal de tabara

IMG_2082

Tabăra “Sigur.info navighează în Perimetrul Verde” realizată de Salvati Copiii în parteneriat cu Kaspersky Lab România a debutat astăzi prin atelierul denumit “Ce este mediul online?”.

Înainte de toate, la inițiativa voluntarilor, am participat aseară la un joc de cunoaștere care a prilejuit primele noastre interacțiuni. Ziua s-a încheiat printr-un concert oferit de pasionații de chitară, care ne-au încântat  cu repertoriul lor. Mulțumiri aici și colegului nostru de la Premium Communication, Ionuț Tecuceanu, care a întreținut atmosfera până spre dimineață J.

Astăzi, voluntarii de la Salvați Copiii au păsit curioși în Perimetrul Verde, încercând alături de echipa Kaspersky Lab să identifice avantajele și dezavantajele mediului online. Atelierele s-au desfășurat într-o sală de conferințe neconventională, în crama pensiunii Terra Mythica din Alba Iulia, motiv în plus să încurajăm o dezbatere informală pe tema pericolelor din lumea virtuală. Ștefan și-a susținut prezentările mizând pe implicarea activă a voluntarilor, iar cele trei sesiuni s-au dovedit a fi productive: structurate, dar totodată deschise la intervenții libere,  discuțiile au urmărit multiple direcții – de la statistici, terminologie de specialitate, utilizări ale Internetului în scop educativ și Web 2.0 până la corespondențe între amenințările online/offline. Voluntarii au dezbătut situații reale și au discutat pe marginea filmulețelor propuse de traineri.

Activitatea de azi s-a încheiat printr-o  seară tematică a  Ceaiului, oferită de echipa Kaspersky, creându-se astfel un nou prilej de socializare între participanții taberei.

E ora 22:16 și multă forfotă în curtea de pe Terra Mythica. Din foișorul de unde scriu acum  se aud vocile voluntarilor care par că au uitat că se apropie ora stingerii. Câțiva dintre ei sunt conștiincioși și lucrează la proiectele pe care le au de predat la sfârșitul taberei. Alții anunță la portavoce începerea unei runde “de-a v-ați ascunselea”. Retrăiesc sentimente din copilărie pe care le credeam irepetabile. Mă bucur de oamenii lângă care mă aflu. Aștept cu nerăbdare ziua 2, când o să avem prezentările despre Social Networking.

Stay tuned.

Write a comment