În Perimetrul Verde se combat “amenințările reale” din “lumea virtuală”

Iată-ne și la sfârșitul celei de-a treia zi în tabăra Sigur.info. Așa cum am anunțat în post-ul anterior, sesiunile noastre de astăzi s-au concentrat asupra “Amenințărilor reale într-o lume virtuală”.

Echipa Kaspersky a moderat dezbaterile, consemnând poveștile voluntarilor legate de infectările cu viruși. Prin atelierele susținute, am încercat să atingem un echilibru între “security” și “usability”, două concepte esențiale pentru protecția celor care navighează pe Internet. Discuțiile nu s-au rezumat însă numai la identificarea soluțiilor de securitate adaptate la problemele semnalate, ci s-au transformat în adevarate studii de caz la care voluntarii au avut ocazia să participe activ. Ștefan Tănase, reprezentantul Kaspersky Lab România, a constituit vocea expertului, traducând într-un limbaj accesibil terminologia tehnică și împărtășind astfel experiența acumulată de-a lungul anilor în domeniul securității informatice.

Implicarea voluntarilor a fost recompensată prin premiile oferite de Kaspersky, iar noi, la rându-ne, am primit cu drag solicitările lor insistente de a mai rămâne în tabără. Din păcate, însa, aceasta a fost pentru echipa Kaspersky ultima zi în tabăra Sigur.info de la Ighiu, deoarece măine vom lua calea Bucureștiului..

E ora 23:05 și ultimul episod al taberei tocmai s-a consumat pentru noi. Ionuț a consemnat cele mai frumoase amintiri ale taberei, realizând un montaj de fotografii. Aceasta este modalitatea prin care Kaspersky Lab România mulțumeste organizației Salvati Copiii pentru că ne-a găzduit și ne-a adus în mijlocul unor copii extraordinari .

Sigur.info nu se oprește însă aici. Tabăra se va încheia abia pe 6 septembrie 2009, iar activitatile programului se vor prelungi pana în 2010.

Înainte de final, ne dorim să transmitem salutări Irinei Nicolai, coordonatoarea taberei, care s-a întors astăzi în Capitală, preluând alte și alte misiuni nobile… Cu SIGURanță, acesta este începutul unei prietenii de durată care va da naștere unor proiecte în care ne punem toate speranțele și gândurile bune.

Write a comment