Confesiunile unui Creativ radical

54af23_6a7f766e727e20fb712cf73aea0dbffaAm facut promisiunea ca o sa “vanez” marturii din partea oamenilor care fac din creativitate o profesie. Pentru ca ma fascineaza subiectul si pentru ca incerc pe cat posibil sa ma inspir din bunele lor practici.

Si am reusit, mai repede si mai usor decat am crezut. Mai jos si rezultatul, cateva raspunsuri din partea unui Creativ experimentat dintr-o agentie romaneasca. Ce a iesit este mai neconventional, asa cum era de asteptat, ceea ce ma indeamna sa repet experimentul si cu alte ocazii.   

Asadar:

Q: Cum ti-ai dat tu seama ca ai putea sa faci o profesie din a fi creativ?

A: Sa fii creativ nu e o profesie. E doar o chinuiala storcatoare de nervi pusa in slujba lacomiei.

 

Q: Cum impaci creativitatea cu obiectivele de business pe care le tot arboreaza clientii sus si tare?

A: Ma frustreaza ingrozitor ca singurul lucru pe care clientii il vor este un ban in plus. Pentru asta sunt dispusi sa arate “emotie”.

Q: Ai vreo literatura de specialitate pe tema creativitatii, care te-a ajutat si pe care ai recomanda-o?

A: Discovery Channel 🙂

Q: Daca nu ai avea meseria asta, spre ce altceva te-ai indrepta? (sau poate deja te-ai indreptat in timpul liber)

A: In orice alegi sa faci, intr-un moment sau altul, indiferent ca esti sudor sau bucatar, poti sa fii creativ. E simpu: lasi umanitatea sa iasa la suprafata de sub paradigmele societatii si ale corporatiilor 🙂

Concluzia lui a fost in spiritul raspunsurilor: in momentul in care ajungi sa faci un lucru frumos care nu vinde nimic inseamna ca ai ajuns un creativ foarte bun.

Concluzia mea: sa tot faci “interviuri” din astea.

 

 

Write a comment