Ziua de miercuri a început promițător la ora 9:00, treziți fiind pe ritmuri de muzică. Cei mai vioi dintre voluntari s-au gândit să ne mobilizeze și să ne anunțe astfel micul dejun.
În agenda de astăzi au figurat atelierele de Social Networking care au avut o structură diferită în comparație cu cele de ieri. Dacă în prima zi prezentările s-au referit la un corpus comun de informații pe marginea cărora au avut loc dezbaterile, astăzi gradul de noutate a datelor furnizate a fost mai ridicat. Cu toate acestea, discuțiile au păstrat direcțiile generale , urmărind să prezinte aspecte privind riscurile de natură psihologică, dar și tehnică ale navigării pe Internet. Voluntarii au deslușit implicațiile rețelelor sociale, beneficiile și amenințările rezultate în urma utilizării Facebook-ului sau Twitter-ului. Ștefan Tănase, Senior Researcher la Kaspersky Lab România, a adus în discuție și problema securității utilizatorilor și a sistemelor de operare, contribuind cu informații actualizate despre Web 2.0 și evoluția virușilor care se răspândesc prin rețelele sociale.
După încheierea activităților de informare, a urmat partea de relaxare a taberei. De această dată, ziua a fost deosebită și pentru că una dintre voluntarele de la Salvați Copiii și-a serbat alături de noi cea de-a nouăsprezecea aniversare și a avut parte de multe surprize din partea grupului. Și pentru ca bucuria să fie deplină, Ionuț Tecuceanu a uimit pentru a doua oară consecutiv audiența, oferindu-ne o nouă reprezentație la chitară (asta după ce am constatat că nici pianul nu îi este un instrument muzical străin…).
3 septembrie, adică mâine, este o zi specială, pentru că echipa Kaspersky deține exclusivitate în prezentarea ce are ca temă “Amenințările reale într-o lume virtuală”. Sperăm să beneficiem de aceeași implicare ca și până acum din partea voluntarilor și să le facilitam astfel transmiterea mai departe a informațiilor în scoli și licee, către elevi, părinți și profesori.
Pe mâine, cu vești noi și forțe proaspete.