Cat ii ia unui loc pentru a fi numit „acasa”?

Raspuns: depinde de oamenii cu care il imparti.

In ultimii 5 ani, sunt 2 locuri pe care le-am numit „acasa” fara sa stau o secunda pe ganduri, chiar daca nu au fost cele mai spatioase sau luxoase. Dar au fost locurile unde m-am intors mereu cu drag datorita oamenilor care m-au inconjurat. A fost mai intai Raluca, pe care a intalnit-o in anul 2 de facultate si cu care m-am insotit pana acum. Apoi, in primul an de master a aparut si Carmen, completand gasca si facand din noi un trio care s-a inhamat la multe impreuna, alaturi de celelalte suflete dragi din facultate. Literele ne-au unit, am fost un „trib” care s-a indemnat in permanenta la lucruri folositoare.

Vine acum o alta etapa in viata noastra, in care drumurile par sa se separe putin. Spun ca „par”, pentru ca sunt convinsa ca esentele vor ramane aceleasi si nu ne vom opri aici 🙂 cu proiectele noastre comune.

Sper doar ca locurile care ne vor gazui de aici inainte sa capete rapid statut de „acasa” in sufletele noastre, asta neinsemnand ca vom uita de oamenii care ne-au fost alaturi la inceputuri. Sper sa ne regasim casele fizice, dar mai ales pe cele simbolice, locurile in care vietile noastre sa isi scrie istoria lin!

Comments 0

  1. August 5, 2012

    Buna, am dat de tine intamplator, cautand informatii care sa ma ajute sa iau o decizie cat mai buna legata de viitorul meu. Eu sunt clasa a XII-a. Am vazut ca ai urmat cursurile Universitatii Bucuresti, Comunicare si Relatii Publice, ca esti si ai fost implicata intr-o multime de proiecte. Am facut o multime de eseuri cu speranta si ambitia ca anul viitor sa intru la SNSPA, la Comunicare si Relatii Publice. Am fost atrasa de programele de-acolo, de studentii prietenosi, de faptul ca era o facultate, si nu o specializare, ca in cazul Universitatii. Mama ma bate la cap sa dau la Universitate, ca e de prestigiu, ca are o traditie in spate, si normal imi creeaza indoieli.
    Nu vreau sa te deranjez sau sa fiu prea insistenta, dar de ce ai ales tu Universitatea? Te-a pregatit ea pentru domeniul cu care te ocupi? Ai face aceeasi alegere daca s-ar intoarce timpul inapoi? Profesorii au un nivel de pregatire care sa te faca interesat de cursurile lor? Participi la programe, activitati, workshopuri, internshipuri, prin care sa obtii o oarecare experienta? Si nu in ultimul rand, iti dezvolta creativitatea, abilitatile de comunicare?
    Imi cer inca o data scuze pentru textul imens, sunt confuza rau de tot. Sper ca vei avea timpul si rabdarea sa ajuti o liceeana ratacita:)

    1. ancaela
      October 28, 2012

      Buna, imi pare rau ca abia acum am vazut comentariul. Spune-mi te rog ce alegere ai facut pana la urma. Eu as fi recomandat cu caldura Universitatea, mi-a oferit cei mai frumosi ani de facultate si de master 🙂

      1. October 29, 2012

        Niciodata nu e prea tarziu. Am ales Universitateaaa.:)
        Este evident ca fiecare student sau fost student vorbeste dintr-o perspectiva subiectiva, dar ce ti-a oferit tie Universitatea, particularizand?

        1. ancaela
          December 21, 2012

          Multa libertate, multe optiuni, multe perspective. Si cel mai important, oameni cu care cred si sper ca o sa tin legatura toata viata. Hai sa vorbim pe privat mai multe, daca doresti.

  2. George
    December 15, 2012

    Ai amintit fete… Baiat/Baieti nimic? 😛

Write a comment